Kdo smo?

Smo petčlanska družina iz male vasice nad mestom Laško. Veseli smo, da ste našli našo stran, kjer boste spoznali živali, ki nam polepšajo že tako turoben dan.

Že od nekdaj živali zapolnjujejo življenje tako mene, Barbare, kot mojega moža Leona, tudi člana Okroglih muzikantov. Kar pomnim, živim z morskimi prašički, hrčki, kunci, muckami in kužki. Tudi sedaj, ko imava z možem svojo družino, naju živali spremljajo na vsakem koraku. S tremi otroci in s hišo ter vrtom polnim živali, sva si ustvarila topel dom. V hiši nas zabavajo perzijske mačke, afriški beloprsi ježki, razni hišni glodalci in cotončki. Na dvorišču, in tudi v hiši so naši dobrodušni in razigrani novofundlandci, na travniku pa se pasejo poleg šentlandski poniji.

Ker nam živali vzamejo dnevno ogromno časa, smo se odločili, da hobi in posel združimo. Poleg vzreje malih živali se ukvarjamo tudi z urejanjem in oskrbo kužkov. Nudimo striženje, kopanje, celotno nego živali, tako pri nas doma, kot na terenu.

Smo registrirani ljubiteljski gojitelji malih ivali na uvhvvr. Smo člani kinološke zveze
Slovenije, kluba za velike pasme in molose in kluba za pritlikave pasme. Prav tako vzrejamo perzijske mačke pod okriljem Felinološkega društva Celje in Zveze felinoloških društev Slovenije. Za naše živali skrbi Veterina Jagodič.

Upam, da boste na naši strani našli kaj zanimivega tudi za vas in veseli bomo vsakega vašega komentarja.

Predstavitev naše družine si lahko ogledate tudi v arhivu oddaje o Živalih in ljudeh, z dne 14.5.2016 ter predstavitev naših kužkov:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/o-zivalih-in-ljudeh/174565371

Najnovejša predstavitev pa je bila 6.2.2021:
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174751908?s=tv&t=0

Prispevek o nas v reviji Liza: https://www.zazivali.si/crno-bela-pasja-kombinacija/
Prispevek v časopisu Novi tednik: http://www.nt-rc.si/novi-tednik/mini-in-maksi/